Langzaam werkende meststof 6 maanden 500 gram eigen merk

Artikel 8 van 16
€ 7,99 (inclusief btw)

Langzaam werkende meststof. Werkt tot ca 6 maanden lang. Dit bakje is voldoende om door 4 zakken potgrond van 40liter te mengen. Ook ideaal voor bij zomerbloeiers of vaste planten. Verpakking is per 500 gram. Doordat we dit zelf vullen kunnen wij dit goedkoper aanbieden als bv Osmocote dit is wel geen Osmocote maar heeft bijna de gelijke werking.


Wat is een langzaamwerkende meststof zoals b.v Osmocote?
Osmocote is een gecontroleerd vrijkomende meststof die 6 maanden lang een bepaalde hoeveelheid voeding geeft aan planten. Osmocote bestaat uit korrels die omgeven zijn door een  hars laagje.
Als waterdamp dit laagje binnendringt, lossen de voedingsstoffen in de korrel op en komen geleidelijk vrij.
De hoeveelheid voeding die wordt afgegeven is afhankelijk van de bodemtemperatuur. Bij hogere temperaturen hebben planten meer voeding nodig.
De voedingsafgifte is dan ook groter. Bij lagere temperaturen hebben de planten minder voeding nodig en is er een vertraagde afgifte van voedingsstoffen.
De afgifte van deze voedingsstoffen wordt niet beïnvloed door de hoeveelheid water, licht, grondsoort, pH van de grond of microbiologische werking.
Het resultaat is een sterke, gezonde plant door de gelijkmatige en constante voeding. Na 6 maanden vind u nog alleen de lege omhulsels in de grond de mest is vrijgekomen in de aarde.

De dosering is 6 gram per liter potgrond.

.

 

© 2013 - 2024 Aspergeplantjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel