V.a €17,95 5 stuks

Herkolim Witte F1 Asperge Zwaar DE BESTE KEUZE

Artikel 6 van 18
€ 17,95 (inclusief btw)

 Herkolim Zware planten voor witte asperge. Hoge opbrengst en prima ras voor biologische teeld. Plantafstand 4,5 tot 6 planten per meter bed.

De beste keuze die u kan vinden voor asperge. U mag 1 jaar na het planten al gelijk 3 weken asperge steken.

Teelt:

    Herkolim gedijt goed op alle goed ontwaterde gronden. Herkolim is weinig gevoelig voor stressomstandigheden. Dit gecombineerd met zijn stengeldikte en groeikracht maakt hem daarnaast ook geschikt voor herinplant. Uit eigen onderzoek is gebleken dat Herkolim uitstekend voldoet bij plantdichtheden van 4,5 - 6 planten per m1. Hoge plantdichtheden leiden niet snel tot dunne stengels maar geven juist een nog uniformere sortering en betere kwaliteit. De aanbevolen plantdiepte is 18 - 20 cm. Herkolim leent zich uitstekend voor zwart/witte foliebedekking. Goed foliemanagement en een juiste oogstfrequentie zorgen voor de oogst van een kwaliteitsproduct. U mag van deze planten volgend jaar al gelijk 3 weken oogsten. 

Product

De zeer uniforme diktesortering van Herkolim bestaat voor meer dan 60% uit de klasse 22 - 28 mm. Herkolim geeft een kwalitatief hoogwaardig product met witte, gladde, rechte stengels die nauwelijks gevoelig zijn voor hol of rozeverkleuring. Het product wordt als zeer smaakvol ervaren.

Loof

Herkolim heeft een breed, robuust en open loof, het droogt daarom snel op in de herfst en is daardoor minder vatbaar voor schimmels. Deze goede eigenschappen dragen ertoe bij dat Herkolim ook zeer geschikt is voor de biologische teelt.

© 2013 - 2024 Aspergeplantjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel